Hva er Boxing Day? Lær om tradisjonen og historien til dagen etter jul

26. desember Circled on Calendar

Shutterstock

Skulle ønske julen kunne vare lenger enn bare den ene dagen? Vel, hvis du feirer Boxing Day, kan det. Men hva er egentlig Boxing Day? Enkelt sagt tar det ganske mye to av julen for alle som jobbet i løpet av selve ferien. Fortsett å rulle for å lære mer om hvordan feiringen kom i gang og hvordan du kan delta.

Hvor kommer Boxing Day fra?

Ifølge Historikkanal , Boxing Day startet tilbake på 1800-tallet i England og feires i britiske land som Storbritannia, Australia, Canada og New Zealand. Ferien ble opprettet da velstående herregårdeiere og aristokrater ga tjenerne sine dagen for å feire med familiene. I stedet for å lage mat, rydde og ta vare på andre mennesker, kunne endelig arbeiderklassen glede seg over en fridag. Tradisjonelt ga overklassen også sine ansatte julebokser fylt med gaver, penger og mat for å hjelpe dem å feire.

Når er Boxing Day?

Ferien ble feiret 26. desember, dagen etter jul. På den måten kunne de velstående nyte ferien med all den hjelpen som trengs for å holde ting i orden. Dagen etter hadde tjenere og de i underklassen sin tur.

Hvor feires Boxing Day?

Etter å ha startet i britiske land spredte tradisjonen seg over hele Europa. BBC rapporter som i det vesentlige har blitt en andre juledag i Ungarn, Tyskland, Polen og Nederland.

Julegave under treet

Shutterstock

Hvordan feires Boxing Day i dag?

Noen rapporter hevder at Boxing Day handlet mer om veldedighet, noe som ofte feires nå. History Channel forklarer at det tidligere ble plassert almissekasser i kirker slik at sognebarn kunne bidra til å skaffe penger og donere til de mindre heldige. Tradisjonen var til ære for St. Stephen, kristendommens første martyr og som er nevnt i Bibelen for å ha donert mat og annen hjelp til de fattige. Nå gir folk fremdeles til veldedige organisasjoner og de mindre heldige på ferien.

Hvordan er boksedagen i dag?

I disse dager er det omtrent som en kombinasjon av Giving Tuesday og Black Friday, dagene som følger Thanksgiving. Selv om noen bruker ferien til å hjelpe mennesker, bruker andre den til å dra nytte av en god handel når de handler. BBC teller fotball, salg og julemiddagsrester blant høytidstradisjonene.

Populære Bilder

Samling av gratulerer høsttakkefest-bilder (70)

70 gratis Happy Thanksgiving-bilder av høy kvalitet gratis! Last ned og bruk dem på nettstedet ditt, dokumentet eller presentasjonen.

Ariana Grande sliter med å gå videre 7 måneder etter ex Mac Millers død: ‘Healing Is Hard Work’

Ariana Grande innrømmet på sin Instagram Story at 'healing er hardt arbeid', syv måneder etter at hennes eks Mac Miller gikk bort. Få scoop her.

Samling av vektorroser (30)

30 høykvalitets Vector Roses gratis! Last ned og bruk dem på nettstedet, dokumentet eller presentasjonen.

‘High School Musical’ Star KayCee Stroh: Gravid With Baby No. 1

KayCee Stroh, fra Disneys High School Musical Trilogy, Celebrity Fit Club og FX's The League, har en baby ombord! KayCee, som spilte Martha Cox

Samling av Asl-alfabetets utklipp (45)

45 høykvalitets Asl Alphabet Cliparts gratis! Last ned og bruk dem på nettstedet, dokumentet eller presentasjonen.

‘Our Little Family’-stjerne Dan Hamill snakker ut om Show’s Return!

Han snakker endelig ut! Tilbake i 2015 ble reality-TV-fans forelsket i Dan Hamill og hans familie - hans kone Michelle og deres tre barn, tvillingene Cece.